07.08.2014

Sateenvarjokauppias







Orionissa on sukupolvenvaihtokampanja. Tällä viikolla vuorossa on Cherbourgin sateenvarjot, joka täyttää 50-vuotta. Siitäkin huolimattaa se on värillinen. Välillä tosin siinä on vähän rätinöitä ja ihmeellisiä katkoja. Trikkikuvauksen ihmeellisyyksiä löytyy myös, mutta ehkä huvittavinta filmissä on kuitenkin ajankuva, kuten vaatteet ja vaikka värikkäät tapetit,  ja ihmiset.
Tietysti ranskan kieli on keskeisessä osassa.
Tunnettua elokuvasta on sen "love theme" musiikkikohtaus, jossa avioliittohaaveet kariutuu 2 vuoden armeijakomennukseen Algeriassa.

Tässä Hampurin taidenäyttelyssä näin kyseisestä elokuvasta pari pätkää, noin vartin verran. Se oli ko. taiteilijan mielielokuva.
R&A festareilla on monta ranskalaista elokuvaa. Jokunen myös Espoo Cinéssäkin.


Elokuvasta on täällä seikkaperäinen kuvaus suomeksi. Erikoista siinä on, että se on kokonaan laulettu olipa siinä kyse vaikka auton huollosta tai tankkauksessa "normaali vai super?" Essolla.


 Salin kattolamppu. Salissa on parvikin ja on ihan perinteisen elokuvateatterin oloinen, kun vaikka Maxim.
 Penkit ovat mukavat, joskaan ei välttämättä näillä lämpöasteilla. Ilmastointi ei ollut kovin tehokas.

 Paikallinen apteekki joko pilailee tai on harvinaisen palveluorientoinut även på svenska.

Nimensä mukaisesti roskalaatikosta noussut mies. Parkissa olleesta polkupyörästäni oli sillä välin viety tyhjä roskikseen menossa ollut pantillinen pullo, joka oli välipalapaperipussissa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen