16.08.2014

Nykytaidetta



 Forsblomilla on ihan pistäytymisen arvoiset näyttelyt. Värikästä brutaalia afrikkaa ja surrellistismilta vivahtavaa modernia 3d-tauluja. Mukana oli kivoja vesivärijuttuja, jotka eivät ole edes hurjan kalliita.


 Amoksen alakerrassa on nyt 150 pikkukeramiikka ukkoa. Niiden on tarkoitus yhdessä luoda kuvaa muukalaisjoukosta. Koot kyllä vaihtelee seinätauluista erikokoisiin ukkeleihin, joista osa näyttää melkein alieneilta. Niitä on näytteillä taiteilijan kotisivulla.
Yläkerrassa on joitain piirroksia ja vesivärimaalauksia, jotka tuo mieleen Schjerfbeckin myöhäiset työt.


Mistä tämä taitelija kyllä saa suuren yleisön suosion on pressanlinnan edessä oleva 8,5m jättiläispatsas, joka on kyllä käynyt mm. Örebrossa. Kts. kuvat.
Bad bad boy alkoi pissata klo 15 perjantaina.

Kauppakeskus Forumissa on Tuulen viemää -teos. 

Taidenäyttelyn avasi juhlaviikkojen johtaja. Nuorehko taiteilija oli tietysti paikalla.
Hänen työskentelyään seurasi 1,5 v ajan kamera, joten näyttelyn tekoprosessi tuli erinomaisesti esille tavalla, jota en ole varmaan ennen nähnyt.
Osittain teosten ulkonäen ja näettelyn nimen selittää tekoprosessi: keramiikka hajoaa tai rikotaan ja yhdistellään uudelleen ja lisätään materiaalia.

Näyttelynpääteos oli suihkulähde, jota hän teki puolen vuoden ajan (ei täyspäiväisesti). Siinä on pääkalloja, ja sulautuneita ukkoja (morfoosi) ja ylhäällä pissaava poika. Taiteen selitykset sinänsä jäi minulta huomaamatta.

Näyttelyn sivulla on muutamia kuvia. Valitettavasti ei pääteoksesta kuitenkaan.

Toisessa kerroksessa on muutamia teosten kokoon liittyvää teosta jäljellä edelleen.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen