21.03.2014

Metallimiehet

MET lähetti elokuvateattereihin Borodinin Ruhtinas Igorin.  Sitä ei oltu siellä esitetty 100 vuoteen.
Pääosan esittäjät olivat venäläisiä kuten myös ohjaaja. Tulkkikin oli haastatteluissa mukana varmuuden vuoksi. Huffington postin juttu kehuu
Kuorolla oli paljon laulettavaa 3,5 oopperassa. Harjoitukset aloitettiin jo viime elokuussa.

Tunnetuin kohta on polovetsien tanssi. Kuoro oli piilossa laulamassa näyttämön parvekkeella. Näyttämöllä oli katettu tuhansillä tekounikoilla, jotka eivät estäneet tanssia. Se on aika unenomainen näytös.

Ruhtinas Igor oli ajankohtainen sillä se alkaa Kiovasta. Polovetsit ovat Igorin, Severskin ruhtinaan, vihollisia. Vaikka auringonpimennys ilmestyy, Igor lähtee sotaan ja jää hyvin kohdelluksi vangiksi kaani Kontshakille. Näiden tytät ja poika rakastuvat.
Samaan aikaan Igorin kotilinnassa Galitski joukkoineen viettää rietasta elämää ja käyttää huonoja uutisia hyödykseen aikoen vallan kaappaamista Igorilta. Igorin puoliso Jaroslavna pitää naispalvelijoiden puolta. Lopulta Igor saapuu vapautuneena kotiraunioiden keskelle, ja kuulee parin miehensä pilkkaa. He kyllä katuvat pian ja hälyttävät muut paikalle. Igor aloittaa paikkojen siivouksen.


Mynssenissä kohistaan taas ensi vuonna filharmoonian kapellimestarin Gergijevin allekirjoitettua taiteilijoiden kirjeen, jossa tuetaan Venäjän Krimin touhuja.
Allekirjoittanut pianisti puolestaan menetti kunniatohtorin arvon sekä konsertin Ukrainassa.


Nieminen ei saanut nimeä FAZ:n etusivulle vaan tappion kärsinyt ennätystehtailija.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen