23.03.2014

Auroran kappeli


Espoonlahden kirkkoa olen esitellyt aiemminkin. Se on Suomen seurakuntien kärkipäässä Yhteisvastuukeräyksissä. Osa tuotosta tulee erinäisistä tilaisuuksista.
Kohumainoskampanjaa. 

 Esimerkiksi psykologi Paul Novic on tutkinut mm.suurten kansanmurhien numeroiden pyskologiaa.
Jotta ihmiset antaisivat rahaa keräykseen on hyvä olla ns. indentifiable victim. Kts. esimerkki.

Tänäkin vuonna tulee useampi kymppi, jollei satanen kontribuoitua tähän keräykseen sillä konsertteja on monen kuukauden ajan.

Eero Huovinen veti melkein kirkon täyteen. Eiköhän Halonenkin vedä salin täyteen. Etelä-Espoolaisen Soinin ainakin jätän väliin.. Väliaikamusiikkia tarjosi baritoni, joka lauloi Brahmsin Vier ernste Gesänge. Säestäjänä on Pelkosen Lied-pianistikaveri Alakärppä, mutta Aarne ei ollut laulaja. Sen sijaan hän ja Hedvig Paulig olivat Auroran kappelissa. Hienoimmat numerot olivat heidän yhteisesitykset Sibeliuksen Tanken ja ylimääräinen. Sibban lisäksi oli Merikantoa. Sibban Opus 50 onkin saksaksi. Harvinaisia olivat Sov in! ja Fågellek.

Helmikuun Rondossa oli viimeinkin Pelkonen-Alakärppä Virsiä levyn esittely. Minä ehdin jo elokussa.Sen jälkeen on ilmestynyt lauluyhtye A-menin Pyhä-levy, jossa baritoneja on sooloilemassa useampikin. Pelkoselle osui Melartinin Hyvyyden voimaan ihmeelliseen suojaan, jonka on sovittanut imatralainen Jaakko Hulkkonen,  sekä Madetojan Kotihin mielin. Levykaupasta löytyy yhtiön baritonin omiakin levyjä. Alasöyrinki on hyvä laulala. Hyvä, että pk-seudun ulkopuolellakin osataan.


Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Annami Hylkilä ja Waltteri Torikka. Valitettavasti samaan aikaan on C.P.E Bachin passiokonsertti Hgissä 
C.P.E. Bach –Jubiläumskonzert, Abschlußkonzert des Festivals, in der Kirche zu Kallio
 
. Esiintyjät tässä konserttisarjassa ovat siis huippuluokkaa, mutta tuo kivikappeli ei ole akustiikaltaan kovin ystävällinen olkoonkin, että Lied-kosertit ovat pienimuotoisiin konsertteihin tarkoitettu.

Tekniikan harrastajien keskuudessa tunnettu Kickstarter joukkorahoituspalveluun on nyt tullut roomalaisen kirkon $120k projekti entisöidä Pyhän Fransiskuksen kammio.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen