03.03.2015

Kullervo (2)

Toimittaja Eskolan Välilevyjä oli tasokas kuin Riston Valinta ikään.  Bonuksena on kuiva huumori tyyliin arvoitaisiko Bach Saariahon oopperoita paremmin kuin Ilkka Malmberg?


Viime kesän Kullervo Savonlinnassa  jäi monille mieleen pitemmäksikin aikaan. En ole ihan varma tästä Saarinen&Sibelius teoksesta.

Lavasteita ei juuri ollut muuta kuin valoseinä. Kuntun valaistus sekä sumuverhot ovat keskeisessä roolissa. Ainakin toimi paremmin kuin Ovelassa Ketussa. Joitain tosin valoseinän kirkkaus voi ärsyttääkkin. Tietotekniikkaa harrastavat tutut tosin olivat vaikuttuneita pikseliefektistä ekan näytöksen lopussa..

Teos on katseltavissa Areenassa maaliskuussa.

Kapellimestarina oli itse Saraste. En ole ihan äske törmännyt. Sibelius toki on hänen ominta alaa.

Aika hankala tuota koreografiaa oli minusta seurata verrattuna selkeisiin klassikkobaletteihin. Saarinen kertoo itse.
Ihmisiä juoksi ympyrää kuin urheilukisoissa. Tanssin puolesta vaikuttavin varmasti oli 2. näytöksen alku, jossa tömisteltiin ilman orkesterimusiikkia. Kts. KSML:n juttu.

Kuoro onneksi esiintyi kummallakin puoliskolla. Ville Rusanen oli taas kerran loistava. Ilman häntä eka näytös ei olisi ollut kovinkaan kaksinen. Toisella puoliskolla häntä ei näkynyt. Hänhän oli viime kesänä Kimmo. Nyt Kimmona oli Tero Saarinen Company ulkomaalainen tanssija.

Siskoa laului V. Rusasen sisko Johanna R-K. Sanoista sai tolkkua hyvinkin vaikka dramaatiinen (mezzo)sopraanorooli olikin. Siskolla ja veljellähän oli siis laulaja ja tanssija erikseen (kts. kuva Savon Sanomista). Heidän laulua oli ensimmäisen näytöksen lopussa. Sibeliuksen pari teemaa jää varmasti soimaan monen mieleen.

K&K:ssa oli myös juttu, joka ehdottomasti kannatta lukea.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen