02.03.2015

Kiinalaista

Emma on panostanut mainontaan ja yrittää neuvoa helssinkiläisiä, miten Espooseen pääsee.

Ateneumin lähellä oleva laadukas ravintola on tehnyt Sibba-menun, jossa pääsylipun saa kylkiäisenä.
Taidetta maitoauton kyljessä.
Aamoksella on viimeaikoina avautunut pari uutta näyttelyä. Yläkerta lienee vielä tyhjä, mutta nyt sinne jo kannattanee mennä.
Kuvassa on yksi kolmesta tai neljästä taidokkaasta modernista posliinimaalaustaideteoksesta, jossa on 3D hyvin hallussa. Näyttely on tosi monipuolinen ja vie kahden kerroksen tilat. On hienoja videoteoksia, grafiikka kuten galligrafiaan liittyvää ja tauluja moneen lähtöön.

Hesarin (5.3.) kritiikki aiheellisesti totesi, että politiikka loistaa poissaolollaan.

Tämä antaa hyvän kuvan ko. tanskalaistaiteilijasta Vilhelm Hammershøi (1864–1916). Selkä katsojaan vastaan olevia naisia on usessa taulussa, jossain jopa sivuttain. Sellainen taulu oli myyty 1,7 miljoonalla punnalla. Usein ne ovat aika jäykkiä ja nöyriä hahmoja, joiden symboliikasta en osaa varmasti sanoa. Wikipedia käyttää sanaa melankolia.  Ehkä se on silloisen tasa-arvotilanteen kritiikkiä vaikka kyseessä on miestaiteilija. Joka tapauksessa taidemaalarilla on valo ja varjo vahvasti hallussa. Hirveä väriiloittelu näyttely ei ole vaan taulussa on aika rajoittunut paletti. Wikipeadian sivu kuvaa tekniikkaa "broken tone" sanoilla. Näyttely on yhdessä kerroksessa. Silti se taiteilija on tuossa laajuudessaan epäilemättä ensimmäistä kertaa Suomessa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen