19.09.2014

Iso museo


Espoo Cinéssä näin Wienin taidehistoriallisesta museosta kertovan elokuva "das grosse Museum".
Siitä on valokuvia filmiyhtiön sivulla.  Se on palkittu leikkauksista. Siinä kyllä hypätään mitä erilaisimpiin aiheisiin jääkarhun taljan puhistamisesta bisnesneuvotteluihin tai rikkaruohojen kitkentään. Siinä näkee, miten paljon erilaisia tehtäviä ja haasteita löytyy.

Ihmisluonteita löytyy myös monenlaista. Elokuvasta tulee mieleen tosi-tv. Oikeat työntekijät jättävät ihan  uskottavan vaikutelman. Toki jotain asioita haluttu dramatisoida ja lisätä varmaan enemmän tai vähemmän tahatonta huumoria, kuten johtajan kommentteja tai pienoislaivan entisöijän kiroilua. Arkea kuvaa myös asekammarin johtajan jääminen eläkkeelle.

Elokuva on 90% itävallan murteella, jota kyllä ymmärtää. Museossa vierailee taideasiantuntijoita ulkomailta, jolloin puhutaan murteellista englantia.

Traileri ei ole kovin kaksinen. Punainen lanka on museon laaja remontti, jolla tuodaan taideaarteet paremmin esille. Samalla aarteita huolletaan tai entisöidään.
Lopussa on sitten presidenttitason juhlallisuudet.

Luonnollisesti katsoja saa nähtäväkseen monenlaista salia ja museoesineistöä. Samoin toimisto- ja varastotiloja ties missä kellareissa, joissa kätevintä on liikkua potkulaudalla. Narisevia puulattioita on varmasti useampi kilometri.

 Onko kyseessä Kunsthistorishe vai Naturhistorische voi päätellä patsaan suunnasta ainakin.

Jos taidehistoriaa haluaa katsoa, niin Bilddatenbankista löytyy Sammlungien kuvia.
 Tässä kuvia vastapäisestä museosta. Kyllä luontokin osaa!








 Noihin museoihin kannattaa varata aikaa ja hyvät kengät..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen