02.09.2014

Herrenhäuser


Hannoverilaiset väittävät, että Herrensheimin kuninkaalliset puutarhat (kts. karttapiirros) kuuluvat Euroopan kauneimpiin. Se oikeastaan koostuu kahdesta osasta selkeästi tien erottamana (ratikka tulee viereen).
Puisto oli hoitamatta 1800-l. puoleen väliin asti 100 v.
1862-1866 Georg V. Herrenhausen asui siellä residenssissä.

Puiston yhteydessä on myös merimaailma, mutta en käynyt siinä. Se taitaa olla aika pitkälti lapsille profiloitu puuhamaa. Kannattanee ostaa yhdistelmälippu sinne ja puutarhaan (15,50 aikuisilta).








Toinen puoli Berggarten on mallia englantilainen ja koostuu kasvitieteellisestä puutarhasta (12 ha), jossa on 11000 eri kasvia ja myös muutama kasvihuone. Siellä pitäisi olla Euroopan suurin orkideakokoelma.








Toinen puoli barokkipuutarha mallia ranskalainen. Barokkipuutarhaa rakennetiin 1696-1715 vaaliruhtinatar Sophien mukaan.

1698 valmistunut Galeriegebäude, joka laajennettiin kasvien talvisäilytyspaikasta (Orangerie) myös juhlakäyttöön. Nytkin siellä oli kenties häät menossa lauantai kun oli. Siihen on 1966 liitetty lasiseinäinen siipi, jossa on ravintoja ja tilaa tilaisuuksille ja näyttelyille. Puistossa järjestetään konsertteja ainakin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen