02.04.2016

Wir sind die Welt!



Kölnissä ja muissakin kaupungeissa on lauantaina rasismin vastainen tilaisuus otsikolla "Wir sind die Welt!". Helmikuussa ei niin yllättäen itäisessä Saksassa Clausnitzissa sattuneesta välikohtauksesta johtuen, kun sata mielenosoittajaa estivät pakolaisbussin saapumisen vastaanottokeskukseeen ja mekastivat sen ympärillä 1,5 h .  He käyttivät DDR:n mielenosoituksissa käytettyä iskulausetta "Wir sind das Volk!". Lisäksi oli myös  myös välikohtaus, jossa poliisit veivät väkisin  pakolais lasta väkivalloin turvallisempaan paikkaan bussista.  



Satiirikko Jan Böhnermann pääsi useimpiin medioihin BE DEUTSCH!  rock-musiikkivideollaan, jossa monenkirjavat saksalaiset ajavat itäsaksanbeigenharmaisiin viittaavia mielenosoittajia pois Saksa-kliseiden kera.

Speigelin juttu muistuttaa, miten 2. maailmansodan jälkeen Saksassa oli 10 miljoonaa pakolaista.








Myös Joensuussa ei niin yllättäen oli launtaina yhtä ja toista, kuten Ylen uutinen kertoo. Espoolainen persu oli ottanut asiaksi matkata sinne asti.


Tämä näyttely on tasokas. Lisäksi jaossa on pieni sanomalehti näyttelystä.
Näyttelyn kotisivulla on nähtävissä kuvia.
Kuvaajia on Suomesta ja ulkomailta. Aiheet vaihtelevat pakoilaisia, Länsi-Saharan unohdettuihin pakolaisleireihin, Venäjän erakoita, Suomeen tulleita pakolaisia (lumisess maisemassa, vanhassa talossa..), Beslanin uhrien (2004) muistolle, Venäjän rajoja lukuisilla matkoilla kuvanneen taiteilijan otoksia jne.
Kuvan teos on albaanialaisen 1997 Italiaan paenneen taiteilijan videoteos, jossa kuvataan välitilaa, johon laittomasti maahantulleet pakolaiset viedään odottamaan,




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen