14.04.2016

Modernia venäläistä taidetta

 Tällä herrasväellä on oma taiteilisaari..  Tate Modernissa oli oikein nimikko sali.
 Kaiman vene on videon mukaan ihan käyttökelpoinen ja sopii saaren teemaan.

Isossa salissa on iso äänivideoinstallatio.  Aika kevyt ja omituinen näyttely, jota ei tainnut lehtien ekspertitkään erityisesti suitsuttaa.


 Kannattaa vielä rientää Didrichseenille, jossa on moskovalaisen ex. hammaslääkärin itsensä 2003 alkaen keräämä kokoelma, jota hän on kartuttanut ostamalla taiteilijoilta teoksia. Ainakin tämän näyttelyn 40 taulua on 1960-1980 lukua. Ei mitään sossialismipropagandaa vaikka toki aihepiiriinä usein on työ ja työläisten suurent kädet ja positiivinen fiilis.

 Vuoden 2008 nuoritaiteilija (1975-) pitää nyt näyttelyä Kouvolassa. Osassa on sininen teema, osassa punainen, osassa paratiisin kaltainen luonto ja monessa on susihukka. Hienoa sumuisia värisävyjä. Näyttelyn kotisivulta saa käsityksen. Noh, ainakin on yhtenäinen teema.


ARD:n dokumentti kuvaa Suojarwi nimisen paikan elämää ränsistyneessä infrastruktuurissa. Ohjelmassa näytetään, miten metsää hakataan. Puut menevät Suomen metsäteollisuuteen, mutta rahoista ei jää pitäjään jälkeäkään. Syytetään metsämafiasta ja korruptiosta. Metsän hakkuut ajavat sudet syömään kylän koiria.



Viikon gorilla.



Kabaretisti Gerhard Polt oli nähnyt venäläisä.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen