01.08.2015

Kanaalitunneli


Ranskan peltoa.
Saksanlehdistön viikon aihe on ollut Ranskan Calais'ssa olevat tuhannet pakolaiset, jotka yrittävät kanaalitunneliin sisään yöaikaan. Ylekin on tehnyt pikku-uutisia.
Paikalla on ainakin 200 järjestyksenvalvojaa ja yli sata poliisa, jotka leikkivät kissaa ja hiirtä. Myös rekkakuskit ovat ikävässä tilanteessa, kun autoihin yritetään piilotua ja tiellä on porukkaa. Myös Länsi-Baijerissa lähellä Itävallan rajaa harkitaan 80 km/h nopeusrajoitusta moottoritielle, kun ihmissalakuljettajat kippaavat lastinsa tielle. Tieltä on napattu 1500 pakolaista heinäkuussa (SZ).

Saksassa aihe on Suomea konkreettisimmin läsnä sillä kun Suomen pakolaiskiintiö koko vuonna on 750 henkilöä niin 2015 Saksaan ennakoidaan tulevan liki 600000 turvapaikan hakijaa.

Porukkaa on saapunut niin paljon, että osa on telttamajoituksessa (BR video) ja onkin arvoitus, mitä tulevana talvena löydetään ratkaisuksi, kun ilmat viilenevät.

Marketta Mattilan kolumni.

" Kirkon Ulkomaanapu joutunee lakkauttamaan kehitysyhteistyön kokonaan 5-7 maassa, jos leikkauslinja siunataan budjettiriihessä. Ja maailman pakolaistilanne vain pahenee."
 Eurostar-juna on varmaan pisin, jonka olen nähnyt. Kovin modernilta sen sisustus ei näytä, mutta ei sentään yhtä 80-lukulaiselta kuin Miami Vice Ranskan TGV.

 Lontoon puolen asema St. Pancras.


 Kadun toisella puolella on Kings Crossin moderni junaasema ml. tuben asema.


 Junaan ei niin vaan hiivitä kyytiin sillä terminaali on lentokenttämäinen turvatarkastuksineen ja passitkin katsotaan mennen tullen. Tarkastuksen jälkeen on odotustila.
Lontoon sotiaalaasta ja lontoonkielisestä tekstista huolimatta kuva on Brysselistä.





 Tintin touhukin on vaarallista. Pakolaisia on kuollut Calaisissa noin tusina.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen