15.12.2014

Urkurin synttärikonsertti

 Tieto konsertista oli tavoittanut yleisön, jonka ei tarvinnut edes ohjelmasta maksaa vaikka esiintymässä oli kaupungin eturivin seitttämänkymppiset.

Molemmat ovat Pro Finlandia palkittuja (Hynninen jo 30 vuotta sitten)  ja Hynnisellä on myös professorin arvonimi. 

Hynninen ja Tiitu ovat tehneet ainakin neljä yhteistä levyä.

Tiitu on ollut Temppeliaukion kirkossa 44 vuotta urkurina ja Hgin srk:n palveluksessa vaatimattomat 56 vuotta,  2012 julkaistu 50-vuotisuen rkuriuran juttu K&K:ssa.
Hgin emer, piispa Eero piti mukavan lyhyen onnittelupuheen.

Tiedä sitten on herra Tiitu ainoa, jonka ansiosta kirkko on tosiaan yksi Hgin tärkeimmistä musiikkielämän paikoista, mutta varmasti ansioitunut siinäkin.
 Takaseinustan muurissa oli hienosti tuikkuja aseteltu. 

 Työväline.
 Porukkaa oli niin paljon että alttarikaiteellakin istui porukkaa. Sydeniuksen Kaitsu joutui kuorokorokkeella päästämään Hynnisen korokkeelle.
Urkuri soitteli ensimmäkseen juhlallisia rallatuksia. Viimeinen teos oli virtuoosisempi Sankarillinen Kapriisi.  Urkuohjelmisto oli muutoin ei niin tuttua. Jules Grisonin Toccata (tulee etäisesti mieleen Bachin kuuluisin Toccata), Charpentierin Jouluna Jumala Syntyi ja Joseph Bonnetin Tulkoon valkeus, Paimenlaulu ja Sankarillinen kapriisi.

Dvořákin säveltämät laulut olivat hengellistä osastoa ja loput olivat sitten joululauluja.
Oli kiva kuulla nyt kirkkotilassa urkusäestyksellä Hakolan ja Hynnisen Puer natus in Bethelem,  joka ei kuulostanut nyt niin mahtipontiselta kuin Tarvaspään huoneessa tietenkään. Jotenkin sanatkin tulivat selvemmin ja hitaammin.
Naapurirakennukset välillä toisesta kulmasta.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen