21.12.2014

Pyhiä öitä

Vielä lahja hankkimatta? K&K antaa vinkkejä hyödyllisiin lahjoituksiin.

Olaus Petrin (rikssvenska) kirkossa lauloi englanniksi ja suomeksi nuorten miesten kuoro Euga, jossa on laulajia eripuolelta Suomea.
Ohjelmalehtinen oli tyylikäs ja kattava. Ainoa heikkous konsertissa, että oli vain yksi kassatäti eikä lipun etukäteen ostaneillakaan ollut priority-jonoa. Noh, ainoana joulukonserttina poislähtiessä tarjoiltiin pipareita.

Konsertin alussa oli tunnelmallisia äänitehosteita kaiuttimista, mutta ilmankin varmaan olisi pärjätty. Hyvä idea oli englannintorvisolitin mukaan ottaminen. Soittaja myös lauloikin välillä.
Konsertin tähtilaulaja oli muutamia sooloja laulanut korkea tenori Sakari Pulkkinen.

Seuraavana iltana vain parin kilometrin päässä Meilahdessa oli Kamarikuoro Kaamoksen joulukonsertti. Myös hieno ohjelmalehtinen. Nyt mukana oli myös harpisti, joka esitti yhden pienehkön kappaleen sekä toimi Brittenin A Ceremony of Carols (op. 28) säestäjänä.  En olisi teosta tunnistanut Britteniksi, mikä on vaan hyvä asia. Tämän kuoron englanninkieliset laulut miellyttivät enemmän kuin Eugan Linkolan setti. Kuoro pääsi oikeuksiinsa vasta perinteisten laulujen parissa.

A Ceremony of Carolds tulee radiostakin 25.12. klo 09.10. Sinä päivänä tulee mm. Bachin joulupäivän kantaatti klo 15.35 sekä YL:n joulukonsertti klo 19.03.

Kuorossa lukuisten bassolaulajien joukossa oli myös tunnettu kuoronjohtaja Sidoroff, jonka Pyhä Yö kappaleen kumpikin kuoro esitti. Toki ne olivat aika erilaisia kun Kaamoksessa on myös naislaulajia. Yrjo Jylhän Marjatta&Jooseppi teksti (Kiirastulesta) toi mieleen keskieurooppalaisen   jouluseimiperinteen, jossa näkee italialaisia asuja ja kapunkeja.

Kummankin kuoron ohjelmistossa oli varmaan kaikkia miellyttävä sekoitus uutta ja vanhaa.
Eugan ohjelmistossa oli esimerkiksi Eric Whitacren (1970-) säveltämä Lux Aurumque

Kaamos esitti myös Palmgrenin harvinaisen Rauhanruhtinaan, jota Sidoroff tässä johtaa.
Englantilaisia oli myös Thalliksen A new commandment ja Loquebantur variis linguis (Apostolit puhuivat monilla kielillä). En oikein tiedä tekstinkään pohjalta, miksi ne oli valittu. 


Kirkko on vihitty 1954.

Paavo Tynellin orjantappurakruunivalaisimet.
Tanskalaiset urut.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen