02.12.2014

Tiiliä


Arkkipiispalle on perustettu naamakirjaan Adventtipostia tukisivusto ja keräyskampanjapotti Kirkon Ulkomaanavun kautta lukutaidon kehittämiseen. Mäkinen täyttää 5.1. 60-v.

Moni varmaan muistaa kesältä 2013 Askolan rakkauskirjekampanjan.

P.S Edustaja Oinonen raportoi pysyneensä sittenkin kirkonjäsenenä..
Kovin vahvasti ei mene persuista potkut aikoinaan saaneella kansanedustajalla (?!)  .


 Espoon kirkkomusiikkiviikolla ehdin neljään konserttiin.

Ensimmäinen oli Tuomiokirkossa, jossa kymmenkunta kanttoria esitti sekalaisen ohjelman urkuteoksia, Kuulan liedejä ja komeaksi päätteeksi Hannu Jurmun laulamana Linjaman Tapiolan kirkkoherran virkaanasettamismessuun säveltämän "Kolme psalmia tenorille ja uruille".
Olarin kanttorin lied-tulkinnat olivat kovin eläväisiä, mutta ehkä tuo ei ollut sopiva kokonaisuuteen.

Hengellisempää puolta edusti kuoron laulma Nyt melu tyyntyy, jossa oli käytetty Ruotsin virsikirjan melodiaa. Se alkaa kohdasta 9 min tässä videossa.

Kammarikuoro Glorialla olikin sitten taiteellisempi ohjelmisto, joka harvalle oli tuttu mitenkään.
Minä olin kuullut yhden virolaisen laulun ennen. Pääteos oli skottilaisen James Macmillanin (1959-) Cantos Sagrados.
 Tapiolan kirkossa oli viisi kuoroa. Ohjelmi oli sopiva sekoitus uutta ja vanhaa. Suomalaista ja ulkolaista. Taize-sävelmistäkin oli tehty kivoja sovituksia.
 Jos alkaa tylsistyttämään Tapiolan kirkossa voi alkaa laskemaan tiilenpäitä.

Tämän päivän aamuhartaudessa saksalainen 19-vuotiaana sokeaksi tullut urkuri soitti Bachia.
Toki olen Walchaa kuunnellut aiemminkin. 




Jokunen viikko sitten Leppävaaran kirkon kammarikuoro soitinyhtyeen ja urkurin kanssa antoi konsertin "Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen" . Zagenhan tarkoittaa pelkoa. Listzin saman nimisen urkuteoksen lisäksi kuultiin siis Bachin kantaatti. Hyvätasoinen kuoro ei ehkä ole Bachissa ihan omimmillaan, mutta kyllä sitä mielellään kuunteli.



 Ehkäpä erikoisin viikon konsertti, kun en Bachrokkiin mennyt, oli Helmihetki-konsertti, jossa oli ruotsalaisen piispan lanseeraaman helmiranneketjun mukaan tehty teoskokonaisuus. Suomenkielinen käännös on Kaisa Raittilan. Sovittaja Pekka Nyman oli mukana jazzahtavassa orkesterissa. Eri kuoroja oli 5 kpl, jotka lauloivat yhdessä ja erikseen. Lisäksi oli puherooli.




 Kalliossa  kajahtaa Bachin jouluoratorio 13.12.  Ilmainen sisäänpääsy ja kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa tulla ajoissa. Solisteina Lpr:n laulukilpailuista tutut  Immonen & Pelkonen sekä Teppo Lampela ja Tommi Niskala, joka johtaa teoksen.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen