18.12.2014

Abendland

 Nämä kuvat ovat vanhoja.
Yhtä kaikki, itäisestä Saksasta.

Taannoin oli puhetta, että Saksa on pulassa pakolaisten majoituskapasiteetin kanssa mm. Baijerissa.

Nyt  kuumaperuna on ollut Pegida. Sunnuntain Güntherin maan kuuluisimmassa keskusteluohjelmassakin se oli teemana.

"Wir sind das Volk!": Mit diesem Slogan gehen derzeit zehntausend "Pegida"-Anhänger auf die Straßen. Die "Patriotischen Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes" warnen vor Überfremdung und fordern eine strikte Umsetzung des Asylrechts.

Maanantaisin on Dresdenissä marssinut jopa 15000 ihmistä islamilaistumista vastaan, joka ei niinkään ole uskontoon vaan  idästä tulevia maahanmuuttoa koskevaa. Toki on ollut vastamielenosoituksiakin. Kuten historiasta muistetaan, oli DDR:n romahtamisen yksi tapa nk. rauhalliset maanantainamielenosoitukset, joissa poltettiin kynttilöitä ja oltiin kirkossakin.

Tämä ingrenssi kuvastaa tilanteen absurdiuden:

In Sachsen gibt es kaum Muslime. Doch gerade das ist die Bedingung dafür, dass der Islam dort als Feindbild aufgebaut werden kann. Die Pegida-Bewegung marschiert aus Angst vor dem Imaginären.

Taloudellisesti heikossa hapessa olevassa Saksissa on työttömyyttä eli äärioikeistolle suotuisat olot. Maahanmuuttajat osaavat karttaa aluetta (2,2%), että tavallinen turistikin sen huomaa, jos on muualla Saksassa esim. Baijerissa käynyt. Maahanmuuttajat eivät siis voi olla mitenkään kurjuuden aiheuttajia.

Yksi absurdidetalji on, että liikkeen ehkä tärkeimmällä johtajalla on laaja rikostausta. Silti liikkeen yksi motto on nollatoleranssi maahanmuuttajien rikoksille.


Poliitikot eivät tietenkään ole innoissaan tästä.

Justizminister Heiko Maas hat hundertprozentig recht damit, dass Pegida eine "Schande für Deutschland" ist (Spiegelin kolumni)



 Abendland sopii kyllä moniin läntisen Euroopan valtioihin, kuten Saksaan, joissa alkuperäisväestön syntyvyys ei riitä kattamaan vajetta ja väestön vanhenemisesta aiheutuvaa painetta, johon ainoa ratkaisu on maahanmuutto.
Magdeburgin erään sillan ilmoituksia.

Ylen taannoisen uutisen mukaan Saksassa on 22000 äärioikeistolaista, joista neljännes uusnatseiksi luokiteltuja.

Noh, tämä on Frankenista puistosta.
P.S
TheLocal listasi v. 2014 Top 10 hakutermit Saksassa. Yllättäen jalkapallon world cup nousi ykköseksi..

P.P:S
ZDF:n historiaohjelma kertoo Aldi-veljesten tarinan. 20-luvun laman ja maailmansodan kokeneet veljekset keksivät alkaa kilpailemaan hinnalla ja suppealla valikoimalla. Jossain vaiheessa discounter-meininki alkoi karkoittaa keskiluokkaa, koska Aldissa ei muka käy kuin köyhät. Myös maahanmuuttajat tykkäsivät. Viittomakieleninen Aldia tarkoittava käsimerkki tarkoittaakin huntua.
Sittemmin se toki on alkanut kelvata normikansalaisille. Siellä on edullisia laadukkaita tuotteitakin.  Kummatkin ovat kuolleet (2010 ja 2014).  Lidlistä ei huvittavaa kyllä mainittu sanallakaan vaikka yhtäläisyyksiä niin kaupan kuin asiakaskunnan mielipiteiden puoleen on. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen