24.06.2014

Laskin




Katsaus ei niin tuoreisiin brittiläisiin tietokoneisiin. Eipä maanantaina julkaistuun TOP500-listan kärkeen kyllä eurooppalaisista tunkua. Sveitsissa sijatseva kone on sijalla kuusi ja Saksan Jülichissä sijalla 8. Britannialla on Top500:ssa 30 kpl. Suomen Kajjaanissa sijaitsevat koneet ovat sijoilla 233 ja 346. Noh, seuraavalla listalla marraskuussa sijoitus on parempi.
Suurimmassa kiinalaisessa koneessa (tosin jenkkiläisiä prosessoreja) on 3,12 miljoonaa prosessoriydintä ja petatavu keskusmuistia. Sähköä vie 17 MW.












Toimittaja Reime kirjoitti Turingin kuoleman 60-vuotismuistopäiväksi kirjoituksen puheenvuoron, joka sopii Hki Pride-viikon avajaisiksi varoittavana esimerkkinä, miten yhteiskunta voi tehdä itselleen ja kenties koko maailman tieteelle hallaa.  Olen maininnut Turingista aiemminkin.
Syksyllä ilmestyy elokuva.

P. Oinonen on pahoittanut mielensä Ylen Pride-viikon panostuksesta. Erityisesti Teemalla, jossa jopa S. "Jeeves" Fry on kiertämässä kaksi vuotta maalimaa. Eivät tosin uskaltaneet Iraniin ja Turkkikin kielsi kuvaukset.

Viikon teema on työelämä.Ammattiliittojen mukanaoloa on kritisoitu jo synnin levityksenäkin.

Saksassa taannoin oikeus päätti, että samaa sukupuolta oleva puoliso saa adoptoida puolison lapsen. Oppositio olisi mielellään tahtonut täyden adoptio-oikeuden.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen