02.09.2013

Kulttuuria

 Kansallisoopperan kuorosta löytyneiden solistien  ja harjoituspianistin antama konsertti keräsi kaikkien yllätykseksi satamäärin ihmisiä lämpiöön. Vähemmällä vaivalla olisi päässyt, jos olisi suuren salin permannon ottanut käyttöön. Akustiikka sinänsä oli OK eikä näkemisellä niin väliä, mutta kun jotkut eivät osaa istua paikallaan narisematta nahkatulia tai rapistelematta muovipussejaan, kun eivät niitä naulakkoon (ilmainen) viitsi jättää.
Reilun tunnin ilmaiskonsertti sisälsi harvinaisia numeroita laidasta laitaan ja sitten pari Carmenia. Esim. italialaistyyllinen tenori Erkkilä  esitti L'arlesianasta Federicon valituksen.

Orkka viettää 50-vuotisjuhlavuottaan.

Naganon Juhlaviikkojen  venäläiskonsertti on nyt Areenassa.

SVT:llä on näköjään tosi-TV:tä jo kungliga uupperastakin.


 Tilausajoratikka.


 Kävin katsomassa komedian, jossa oltiin Pariisissa, joskaan sitä en kyllä lavasteista ja yhtä näyttelijää lukuunottamatta puvustuksestakaan huomannut.
Alku oli hieman tahmaista riettaiden repliikkien höpinää, mutta melko pian päästiin vauhtiin ja yleisöstä irtosi hyvin naurua ennen eka näytöksen puoltaväliä.
Juoni lyhyesti on, että kuuro, mykkä ja sokea mies treffaa kolmea naista yrittäen peittää kaveriensa avustuksella vammaisuutensa, koska uskovat sen aiheuttavat välittömän hylkäysreaktion.

Kiviä taskussa on Pasilassa 11. vuotta. Siellä on vielä ihme kyllä yhteen näytökseen lippuja. Minäkin sen kerran näin. Jos sinne ei ehdi niin ei tuo 3 apinaa paljoa häviä.
 Pasilan betoniviidakkoon on tullut joku modernimpi konttoori.
Böleä olen esitellyt ennenkin. On tuo sen verta erikoinen arkkitehtooninen kokonaisuus..

2h pimeässä Itä-Pasilassa riitti, että polkupyöräni satulalaukku otti ja hävisi teatterin edestä. Ensimmäinen varkaus, johon olen Suomessa törmännyt omalta kohdaltani.
 
Onneksi sisällä oli vain tyhjä muovipussi eikä Bilteman laukku montaa euroa ole. Pyörässä olevat oopperan heijastinnauhat olisivat olleet kalliimpia ja hyödyllisempiä..

Noh, ei ole onneksi tiedossa menoja Pitkänsillan pohjoispuolelle / Pasilan aseman itäpuolelle.  Hrr..



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen