09.09.2013

Jukolan baletti


Syyskauden avasin 7 veljeksen ja monen kymmenen muun tanssijan kirmatessa lavalla.

Säveltäjä Eero Ojanen muiden teoksen pääarkkitehdin kanssa olivat paikalla ottamassa vastaan aplodeita. Hyvää musiikkia. Neljällä lyöjäsoittajalla piti kiirettä. Välillä ollaan jopa maltentaan olla hiljaa. Myös Hesarin arvostelu ymmärsi kehua musiikkia. Tussarin arviokin kiitteli kovasti, miten veljesten luonne ja keskinäinen yhteys välittyi.


Kotisivulla on valokuvia ja traileri. Puvustus oli siis hyvin kansallisromanttista. Lavastuksessa näkyi sahatavaraa ja sahanpurua ja iso sirkkeli, josta saatiin hieno varjokin. Härät listittiin kivillä. Lunta kuvasi vaalea alue. Taikametsä oli hieno ja samoin siellä olleen metsän eläjät.

Ylen TV-uutissa, jossa oli juttua myös datakeskuksista, oli juttu baletista n. 18:40 alkaen. Jutussa haastateltu koreografi oli ensimmäinen   taiteen akateemikko. Ylellä oli myös nettiuutinen. Ensi-ilta oli 1980 ja toisen kerran se esitettiin 1992. Siitä esitettiin oikeutetusti pätkä baletin 90-vuotisgaalassa.
HS:n juttu. Siitä käy ilmi, että teosta ei ole ole määritetty pikkutarkasti etukäteen. 7 veljeksen miehityksiä on kaksi. Kerrankin päästään tappelemaan baletissa kun Toukolan poikien kanssa otetaan yhteen.


Yleisöä oli ihmeen vähän. Kenties vain 70% täyttöaste. Liekö stadionilla ollut jalkapallopeli pelottanut. Ainakin parkkipaikat se vei.

Ensi lauantaina tulee Teemalta RSO:n konsertissa Verdin Requiem, vaikka ei ihan vielä pyhäinpäiväolekaan, mutta solisteissa ei tosiaan pitäisi olla valittamista!! Viime viikon Figaron teemana oli Nabucco.

Areenassa on myös Herr Liedsänger DiFi-dokumentti nähtävillä. Siinä ei syljeskellä laulettaessa! Dokumentissa oli Don Giovannin loppupätkä, jota näköjään jälkiäänitettiin studiossakin. Talvela oli Kommendatorina. Youtubessa on pätkä. Kommentissa lukee "After Talvela I can't hear no other "Commendatore"".
Näköjään hän, kuten vaikka Hynninen, oli myös kuvataiteilija. DiFillä on ollut näyttelyitä 1980-1992 ulkomaita myöten.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen