14.09.2013

Gesundheit 2.0

Eräs julkaisu visioi tulevaisuutta ja lisäävät neljännen P:n participative. Vaikkapa peukalosta helposti otettavalla näyttellä saadaan anylysoitua kymmenten elinten tila ja varoittamaan mahdollisimman aikaisin. Elintapoihin vaikuttaminen ajoissa.


Participative sisältää ajatuksen yksilöiden vaikutusmahdollisuuksien ja vastuunottamisen lisääntymisestä oman terveystiedon tulkinnassa ja tuottamisessa. Jo nyt voi itse mitata vaikka verenpainetta tai verensokeria ja nähdä jotain laboratoriotuloksia verkosta.

Taannoin tapasin 61-vuotiaan Saksassa asuvan tanskalaisrouvan. Hän oli oikea teknofriikki.  Ranteessa oli ihan tyylikäs harmaa panta. Se mittasi sykettä. Sitä voi ohjata älypuhelimesta ja katsella tietoja. Laite auttoi häntä löytämään optimaalisen liikuntatavan. Se näyttää myös unen jaksot tavoitteena ohjata optimaalista nukkumista. Se antaa sähköiskun tai surisee jos istuu kyyryssä. Lisäksi se suuttuu, jos on yli 40 min kävelemättä. On kuulemma auttanut kovasti.  Hän oli oikea henkilö siis istumaan taannoiseen tilaisuuteen, jossa pääpuhujana oli Eric Topol, jonka haastattelu löytyy Sitran sivuilta. Sitrallahan on eräs "start-up" projekti nimeltä Taltioni.
Vinkkasin hänelle Paul Sonnierin digital health uutistarjontaan.

Rouva oli myös amerikkalaisen muotiurheilun "ruumiisi on kuntolaitteesi" fani. Saidoille saksalaisille se on erittäin sopivaa, sillä se on edullisempaa kuin kuntosalilla käynti. Weltin jutun otsikko toteaa ne ajantuhlaukseksi.

Meilahden rempassa oleva tornisairaalasta käytettiin jossain mediassa kutsumanimea hotelli Hilton. hs.fi:ssä on kootusti uuden lastensairaalan puuhaamiseen liittyviä juttuja.
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen