08.11.2015

Exit kiertää

 Exit saapuu Temppeliaukion kirkkoon 11.11.

Torstaina siellä oli Siban  Pärt 80-v. juhlakonsertti kello 21. Tuli sitten käytyä Espoosta asti ostamassa Antti Häyrysen taattua laatua oleva käsiohjelma. Lippua sen sijaan en saanut sillä tilaisuus oli loppuunmyyty..
Ohjelmassa olisi ollut
Trivium uruille
Magnificat sekakuorolle
Annum per annum uruille
My Heart is in the Highlands sopraanolle ja uruille
Berliner Messe sekakuorolle ja uruille



Tuskin Temppeliaukion kirkko jää Exitinkään kanssa kovin tyhjäksi.
 Exitillä on takana pitkälti yli 900 konserttia 28 vuoden ajalta. Simojoki laski olleensa keikkabussissa kolmisen vuotta. Valomerkin jutussa hän myös ennustaa "Jos jumalanpalvelukselle ei tehdä mitään, se kuolee."
 Alkuperäisestä Exististä on jäljellä Pekan lisäksi kosketinsoittaja kultakurkku Puttonen sekä rumpalisti Timo Luoto. Myös miksaaja Juha Merikallio oli nytkin mukana.
 Ensimmäinen keikka 1987 oli Leppävaarassa koululla.
Mitä uusiin kappaleisiin tulee niin nykytyyliin popräminämatto tahtoo hukuttaa sanat eikä niitä melodioita tuskin monikaan ala kaipaamaan. Silti konsertti on epäilemättä musiikillisesti ja sisällöllisesti korkeaa tasoa.

Simojoki on tehnyt yli 700 laulua.

Ansioksi ei lueta lausuntoa Aito Avioliitto kojulla. Jos hän on nähnyt rikki olevia nuoria niin niistä tuskin yksikään oli rikki sen takia, että olisivat olleet huolehtivaisesta sateenkaariperheestä lähtöisin.

Turun kirkolliskokouksessa pidettiin viikolla kymmeniä puheenvuoroja, miten kirkon vihkimisoikeus suhtautuu samaa sukupuolta oleviin pareihin. HS:n juttu.

Kansanedustaja Toivola piti viikolla iltahartauden. Myös hän on kohdannut nuoria kouluissa. 

Konsertin aloituskappale oli klassikko Askeleet.

Simojoki saa pari laulua viikolla Turussa päätettyyn virsikirjan lisävihkoon. Yksi nimi ylitse muiden ja Riihikirkkohymni.



Ylen lähettämä ranskalaissarja katolisen kirkon pappisseminaarista oli hyvin ajoitettu Vatikaanin paljastusten  kanssa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen