05.04.2015

Resurrexit

Taizé on tehnyt Resurrexit teemaisen levyn. Poppi-ihmisille sopii Simojoen biisi.
Leipzigin Tuomaskirkon Matteus-passio on Areenassa videona.
Päivään sopii paremmin Bachin Pääsiäisoratorio.

 Olen esitellyt Tallinan suomalaisen, ruotsalaisen ja saksalaisen srk:n kirkkoa. Sen sisämuurissa kiertää katollistyylinen kärsimyksen tie.
Kui hingamispäev oli möödunud (=sapatin päättyessä)  ja hakkas koitma nädala esimese päeva hommikul, tulid Maarja Magdaleena ja teine Maarja hauda vaatama (= katsomaan).

Ja vaata, suur maavärisemine sündis, sest Issanda (=Herran) ingel astus taevast alla, tuli ja veeretas kivi kõrvale (=pois ) ja istus selle peale!

Ta nägu oli otsekui välk (=oli kuin salama) ja ta riided (=vaatteet) valged nagu lumi!

Aga hirmu pärast tema ees värisesid valvajad ja jäid otsekui surnuks (=vartijat pelästyivät häntä niin, että alkoivat vapista ja kaatuivat maahan kuin kuolleet)

Ent ingel hakkas kõnelema ning ütles naistele (=Enkeli kääntyi naisten puoleen): "Ärge kartke (=pelätkö), sest ma tean, et te otsite Jeesust, kes oli risti löödud.

Teda ei ole siin, sest ta on üles tõusnud, nõnda nagu ta ütles (=niin kuin oli itse sanonut). Tulge siia, vaadake aset, kus ta on maganud, ja minge usinasti ütlema (=menkää kiireesti ) tema jüngritele (= hänen opetuslapsilleen), et ta on surnuist üles tõusnud. Ja vaata, ta läheb teie eele Galileasse; seal te saate teda näha. Vaata, ma olen teile seda öelnud!"

Ja nad läksid rutusti haua juurest minema kartuse ja suure rõõmuga (=yhtaikaa peloissaan ja riemuissaan) ning jooksid seda kuulutama tema jüngritele.


 




Tämä kuva on sentään sivuhuoneessa eikä sentään kirkossa itsessään..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen