11.10.2015

Gedächtniskirche

 Keisari Vilhelmin (II:n isoisänsä I:n muistoksi 1800-l. lopussa) rakennuttama kirkko, joka tuhoitui 1943 pommituksissa. Se päätettiin jättää sodan muistomerkiksi ja on siten tunnetuimpia Berliinin symboleita. Vieressä hehkuva sininen kuutio on 1961 viereen rakennettu kirkko.






P.S Viime sunnuntaina oli Erntedankfest. Hgin saksalaisen lastentarhanväki oli runsaslukuisena kirkossa. Lisäksi oli linja-autollinen nuorisosoittokuntaa saatajineen jostain päin Saksaa pikkupaikkakunnalta.

 Viikolla oli myös suurlähttelilään 1,5 tuntinen esitelmä Saksan ja Afrikan suhteista. Ei pelkkää kehitysapua. Hän on opiskellut kielitieteitä ja afrikologiaa tjsp. Viimeisin pesti oli rikkaassa Nigeriassa ennen Suomea. Hyvin selkeä ulosanti.

Taannoin säätytalossa kerrotiin Afrikan kehityspankin raportista, josta mm. Kauppalehti uutisoi 12.10. takasivun verran.
Lievästi sanottuna saksalaistyylisen lounaan tuotto meni pakolaisapuun.
 Viihdeorkesteri ulkomailta. Sali on vastikään remontoitu osin talkoovoimin.
Olisi pitänyt olla riittävästi maatuntemusta, mutta silti suojaustasoni pääsi laskemaan, ja ensin luulin juovani valkoisesta muovimukista huonoa kotikaljaa, kunnes huomasin, että mies pumppasikin sitä punaisesta Karjala-tynnyristä.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen