20.02.2017
Wallenperi
Muu oli joutavaa, mutta wallenbergin jauhelihapihvi oli kyllä hyvä uusi tuttavuus. E
MTV3 osaa kertoa "Wallenbergin pihvit ovat ruotsalainen luksusversio pannupihveistä. Aito Wallenbergare tehdään vasikanjauhelihasta, ei ruskisteta, vaan paistetaan kullanruskeaksi ja kuohkeaksi, lähes kohokkaaksi. Resepti on alunperin keittäjätär Amalia Wallenbergiltä, joka oli keittokirjakirjailija Emil Hagdahlin tytär. Pihvien nimi ei siis tule Wallenbergien vallassuvulta."
Nimi kyllä sopii tuohon tiedeympäristöön, sillä tuo vallassuku (?!) on lahjoittanut tieteelle jollain tavalla laskettuna 1917 jälkeen 25 Mrd SEK.
Niillä on kolme säätiötä ja yksi yhteinen yhtiö.
Webbisivulla on videoita säätiön tukemista nykyisistä tutkimushankkeista, jotka monet ovat biotieteen alalta. Kampen mot Cancer on 20 min. 60000 ruotsalaista saa syöpädiagnoosin vuosittain.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen